Schatgravers workshop

Ben jij leerkracht, (kinder)coach, pedagogisch medewerker, HB-specialist of werk je op een andere manier met kinderen? En ben jij benieuwd hoe je het spel Schatgravers in kunt zetten in jouw werk, groep en/of praktijk? Dan is deze workshop met vele praktische spelvormen in de gezellige Huiskamer van IJsselstein iets voor jou! Kosten: €125,- Meld je aan via bureaubegaafd@online.nl, zodat je er in het nieuwe schooljaar lekker mee aan de slag kunt. Ik maak zelf bijna dagelijks dankbaar gebruik van het spel tijdens mijn begeleiding bij Bureaubegaafd.

Wat Muriël erover schrijft:
“Met veel interesse en plezier deze workshop gevolgd samen met mijn collega’s van Juf&Mees. Binnen een fijne, informele en gemoedelijke setting vindt de workshop van Daphne plaats. Door zelf actief aan de gang te gaan met de verschillende werkvormen krijg je goed feeling met het spel en de mogelijkheden. Zo leer je hoe je het in kunt zetten, zowel individueel als in groepsverband, maar je leert tegelijkertijd ook veel over jezelf en het prikkelt je eigen geest en creativiteit. Daphne creëert een veilige sfeer en is erg zorgvuldig, complimenteus en respectvol naar haar cursisten. Er ontstonden mooie, kwetsbare gesprekken onderling en er was ruimte om ervaringen en gevoelens met elkaar te delen. Heel waardevol! Daphnes enthousiasme werkt aanstekelijk en het spel is echt breed toepasbaar, een mooie aanwinst! Genoten van een enerverende ochtend. Dank je wel nogmaals Daphne!”

Samen jezelf zijn!

Na de zomervakantie gaat weer een nieuwe plusgroep ‘Samen Jezelf Zijn’ van start en er is nog plek!

Bureaubegaafd organiseert wekelijks een plusgroep voor hoogbegaafde kinderen in IJsselstein, waar ze zich in elkaar herkennen en levelen, voor meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. In een groepje van acht kinderen gaan we aan de slag met een aanbod dat passend is, uitdagend en afwisselend met als voornaamste doel dat ze zichzelf kunnen zijn met al hun kwaliteiten en talenten -je bent goed zoals je bent!

Kinderen hebben een peergroup en vrienden nodig bij wie ze zich veilig en geaccepteerd voelen en met wie ze interesses delen. Hoogbegaafde kinderen voelen zich vaak bewust of onbewust anders. Bij ‘Samen Jezelf Zijn’ voelen kinderen zich gezien en begrepen en er ontstaan nieuwe vriendschappen!

Uitspraken van kinderen:

“Dinsdag is mijn lievelingsdag, want dan is de plusgroep.”

“Hier durf ik wel mijn eigen liedjes te zingen.”

“Ik wil er voor altijd naartoe.”

“Het gaat nu veel beter met mijn frustraties.”

“Het lijkt wel of jij kan toveren, want ik kom altijd weer met veel plezier thuis.”

Nieuwste recensie van Cynthia, moeder van Owen:

“‘Samen jezelf zijn’ is eigenlijk exact verwoord waar deze groep voor staat. Onze zoon, 7 jaar, HB en totaal vastgelopen op school heeft bij Daphne gevonden wat hij zocht, herkenning, rust, plezier, uitdaging en eindelijk het gevoel dat hij zichzelf mag zijn. Hij gaat altijd met onwijs veel plezier en heeft nieuwe vriendschappen gemaakt. Daphne straalt rust uit, begrijpt de kinderen en biedt ze stuk voor stuk de handvatten die ze nodig hebben om als kind te kunnen ontplooien. Bedankt Daphne, voor Owen kwam je precies op het juiste moment!”

De startdatum van de nieuwe plusgroep is 30 augustus en loopt t/m 31 januari 2023.

Iedere dinsdag van 15.30 tot 17.00 uur bij Kindcentrum WIJ in IJsselstein en er zijn nog een paar plekken beschikbaar! Neem contact op met Daphne via bureaubegaafd@online.nl voor meer informatie of om een intakegesprek te plannen. www.bureaubegaafd.nl

Peers4Parents

De Peers4Parents programma’s faciliteer ik samen met Marije Hofland van Een Intense Reis. Er worden op meerdere momenten in het jaar programma’s georganiseerd. Ook verzorgen wij Experiences waarin je eenmalig vrijblijvend kennis kunt maken met het programma.