Daphne

Na meer dan twintig jaar ervaring als (plusklas)leerkracht en coördinator hoogbegaafdheid op diverse basisscholen heb ik in 2019 Bureaubegaafd opgericht. Met als missie dat hoogbegaafde kinderen gezien en (h)erkend worden en zichzelf kunnen zijn.

De intensiteit waarmee hoogbegaafde kinderen alles beleven brengt zoveel moois met zich mee, maar maakt het leven soms ook ingewikkeld. Je anders voelen dan je klasgenoten maakt het er niet altijd gemakkelijker op.

Hoogbegaafde kinderen leren vaak op een andere manier, ‘top down’. Ze willen graag zelf bepalen wat ze leren en hebben ruimte nodig voor hun onbegrensde creativiteit. Die ruimte krijgen ze vaak (nog) niet binnen het huidige onderwijssysteem. Het reguliere aanbod sluit niet goed aan. Daardoor kan een kind zich onbegrepen of zelfs verloren voelen. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat het vuurtje weer aangaat? Het kind zien. Dát is onze uitdaging.

Het werken met getalenteerde kinderen zie ik als een voorrecht en een avontuur. Ieder kind is uniek.

Vanuit Bureaubegaafd zet ik mijn enthousiasme, expertise en kennis graag in bij de begeleiding van kinderen, ouders, leerkrachten en scholen.

Samen zorgen we ervoor dat het beter wordt!

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Daphne Vis

Hoogbegaafdheidsspecialist in IJsselstein, Utrecht en omgeving

Eigenaar Bureaubegaafd